Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İş Hukukunun Güncel Sorunlarına İlişkin Tetkikler

Investigation on Current Issues of Labor Law

Mehmet BAĞCI

A. KONU: İşçi alt işveren ile arabuluculukta anlaşma sağlayarak belirli bir tarih aralığı belirtip kıdem ve ihbar tazminatı alacakları arasında anlaştığının arabuluculuk tutanağına yazılması

VAKA-HUKUKİ SORUN İLE İLGİLİ MALZEME: işçi alt işveren ile arabuluculukta anlaşma sağlayarak belirli bir tarih aralığı belirtip kıdem ve ihbar tazminatı alacakları arasında anlaştığını arabuluculuk tutanağına yazılmış.

Yargıtay’ın 9. Daire ile 22. Daire arasındaki içtihatları birleştirme kararlarında (24. Başlığında) alt işverene karşı yapılan feragatin asıl işvereni de kapsayacağına kanaat getirilmiştir.

Bu dosyadan alt işverenle olan arabuluculuk anlaşması asıl işveren olarak bizi de o borçlardan ibra ettiği anlamını taşıyabilir mi?

Arabuluculuk anlaşmasında biz taraf olmamamıza karşın asıl işverene karşı haklarını saklı tutmasının hukuki bir koruma bulması mümkün müdür?

Bu anlaşmaya göre 23.08.2017 tarihinden 10.02.2022 tarihine kadar olan kıdem ve ihbar tazminatı için bizi de ibra etmiş sayılır savunması yapabilir miyim?

1. Bu hususta yapılan inceleme ve ulaşılan sonuçlar müteakip maddelerde sunulmuştur.

2. Mevcut mevzuat hükümleri incelendiğinde: