Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Örgüt Adına Suç İşleme ve Çocuk

Özge SIRMA

Terör Örgütü, Örgüt Adına Suç İşleme, Örgüte Üye Olma, Örgüt Propagandası

Sanık Felat Özer'ın hakkında, PKK terör örgütünün “Sivil itaatsizlik” adını verdiği yeni eylem planı çerçevesinde yaptığı çağrı ve terör örgütüne yakın basın yayın organlarının provakasyonu üzerine 28- 31 Mart 2006 tarihleri arasında başta Diyarbakır'da olmak üzere yurt genelinde gerçekleşen ve pek çok polis memurunun ve sivilin yaralandığı korsan gösteriler ile bir terör örgütü mensubunun cenazesine katılarak sloganlar atmış, yine Diyarbakır fuar alanında yapılan nevruz kutlamalarında görevli polis memurlarına saldıran ve bariyerleri yıkan grubun içinde yer alarak onları yönlendirdiği iddialarıyla Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5237 sayılı TCY'nin 314/3, 220/7-6. maddeleri yollamasıyla aynı Yasanın 314/2, 53, 63, 58/9 ve 3713 sayılı TMY'nin 5. maddeleri gereğince cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmıştır.

İlk derece mahkemesi olan Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi “sanığın 3 ayrı tarihte gerçekleştirdiği eylemlerinin örgüte yardım etmek suçunu oluşturmayıp, bağımsız 3 ayrı suç oluşturduğu gerekçeleriyle sanığın;

Hüküm Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı ve sanık müdafii tarafından temyiz edilerek dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderilmiştir.