Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Makale Gönder | Türkiye Noterler Birliği Hukuk Dergisi

1. Türkiye Noterler Birliği Dergisi Hakemli bir dergi olup, dergide Türkçe ulusal hakemli makaleler yayımlanmaktadır.

2. Türkiye Noterler Birliği Dergisi altı ayda bir (Mayıs ve Kasım aylarında) yayımlanır.

3. Türkiye Noterler Birliği Dergisi’ne gönderilen yazıların daha önce bir başka yayın organında yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekir. Bu konudaki ve yazıların idari, bilimsel ve her türlü sorumluluğu yazarlara aittir.

4. Yazıların öncelikle [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir. Gönderimde herhangi bir sorun yaşanması durumunda Editör ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ile iletişim kurulabilir.

5. Yazılarda 12 kelimeyi aşmayan “Başlık”, 150-250 kelime arası “Özet” ve 5-8 kelime arası “Anahtar Kelimeler” bulunmalıdır.

6. Yazının ana bölümleri ve kaynakça 12, sayfa altında gösterilmesi gereken dipnotlar ise 9,5 punto yazılmalı, 1 satır aralığı ile “Times New Roman” karakteri kullanılmalı, metin iki yana yaslanmalı, sayfanın tüm kenarlarında 2,5 cm boşluk bırakılmalı, yazıların sonunda kaynakça bulunmalıdır.

7. Dergi’ye gönderilen yazılar “Giriş”, “Gelişme” ve “Sonuç” bölümlerinden oluşmalı ve yazıda dipnot atıf sistemi kullanılmalıdır.

8. Yazarın akademik unvanı, adı ve soyadı, baş harfleri büyük olmak üzere makale başlığının altında ortalı olarak yazılmalıdır. Yazıların gönderim tarihi, yazarın görev yaptığı kurum, elektronik posta adresi ve uluslararası geçerliliği bulunan “ORCID” bilgisi dipnotta belirtilmelidir.

9. Yazı, kaynakça dâhil 3.000 kelimeden az ve 10.000 kelimeden çok olmamalıdır.

10. Yazarın unvanı, adı ve soyadı, baş harfleri büyük olmak üzere yazı başlığının atında ortalı olarak yazılmalıdır. Yazarın görev yaptığı kurum, iletişim adresi, telefon numarası ile elektronik posta adresi adına ilişkin dipnotta belirtilmelidir.

11. Aday yazılar, yazarlar tarafından elektronik ortamda derginin basım ayından iki ay öncesinde [email protected] adresine gönderildikten sonra, Yayın Kurulu biçim ve alanlar açısından uygun bulduğu yazıları iki hakeme gönderir. Hakemler raporlarını elektronik ortamda [email protected] adresi üzerinden Dergi’ye
ulaştırır.
Yazarların Dergi’ye gönderdikleri yazılarının denetimini yapmış oldukları ve bu haliyle basıma olur verdikleri kabul edilir, yazı teslim edildikten sonra baskı düzeltmeleri için ayrıca yazara geri gönderilmez. Bilimsellik ölçütlerine uyulmadığı ve olağanın üzerinde yazım hataları belirlenen yazılar yayın kurulu tarafından geri çevrilir.
Yayın Kurulunca ilk değerlendirmesi yapılan yazılar, kör hakemlik sistemi uyarınca yazar adları metinden çıkarılarak hakeme gönderilir. Yazarlara yazının hangi hakeme gönderildiği ile ilgili bilgi verilmez.
Hakem raporunda düzeltme istenmesi durumunda, yazarlarına gönderilen yazıların, yazarları tarafından düzeltilerek yirmi gün içerisinde dergiye teslim edilmesi gereklidir. Yazar, sadece belirtilen düzeltmeler çerçevesinde değişiklikler yapabilir. Düzeltilmiş metin gerekli görüldüğü durumlarda, değişiklikleri isteyen hakemce tekrar incelenebilir. Hakem raporunun olumsuz olması durumunda, ikinci bir hakem incelemesi yapılmaz. Yayımlanmayan yazılar, yazara geri gönderilmez.
Yazarlar, hakem ve Yayın Kurulu’nun eleştiri, değerlendirme ve düzeltmelerini dikkate almak zorundadır. Katılmadığı hususlar olması durumunda yazar bunları gerekçeleri ile ayrı bir sayfada bildirme hakkına sahiptir. 

12. Hakemlerin kimlikleri hakkında yazarlara, gönderilen yazının kime ait olduğu konusunda hakemlere bilgi verilmez. Hakem raporları gizlidir. Olumlu rapor alamayan yazılar yayınlanmaz ve eser sahibine yayınlanmama gerekçesi ile birlikte sorumlu yazı işleri müdürlüğünce iade edilir, bu konuda idari ve adli sorumluluk kabul edilmez.

13. Yayınlanması uygun görülen yazılar, Yayın Kurulu tarafından sıraya konur ve yayınlanır.

14. Hakem raporları beş yıl süreyle Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nce saklanmak üzere arşive konur.

15. Yayın hakları saklıdır. Türkiye Noterler Birliği Hukuk Dergisi’nin yazılı izni alınmaksızın Dergi’de yayınlanan çalışmaların bütünü veya bir kısmı elektronik, mekanik veya benzeri bir araçla herhangi bir biçimde basılamaz, çoğaltılamaz, fotokopi veya teksir edilemez, özetlenemez ve yayınlanamaz. Ancak, kaynak göstermek şartıyla alıntı yapılmasına izin verilir.
----------------------
- Dergi’de yayımlanan yazılarda ileri sürülen görüşler yazarlarına aittir.
- Elektronik ortamda Dergi’ye tnb.org.tr adresinden ulaşılabilir.

 Makalenin hakem denetiminden geçmesini istiyorum.
 Yayın ilkelerini okudum, kabul ediyorum.