Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

“Olağanüstü Hal Kanun Hükmünde Kararnameleri”yle Yapılan Değişiklikler -II-

Remzi ÖZMEN

Giriş

Önceki sayımızda, 15 Temmuz 2016 sonrası ilan edilen “olağanüstü hal” kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle değişiklik yapılan kanunların ve kanun hükmünde kararnamelerin listesini vermiştim.

Süreç içerisinde 28 adet (667 ilâ 694)1 kanun hükmünde kararname çıkarıldı. Bu kanun hükmünde kararnamelerle, 126 kanunda ve 19 kanun hükmünde kararnamede değişiklikler yapıldı. Bunlardan 9’u ile herhangi bir kanunda ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmadı. 25.7.2016 tarihli ve 669 sayılı kanun hükmünde kararnameyle, 3 kez değiştirilen Harp Okulları Kanunu ve hiç değişiklik yapılmayan Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kanunu; 15.8.2017 tarihli ve 694 sayılı kanun hükmünde kararnameyle, 5 kez değiştirilen Askerî Hâkimler Kanunu2 ve hiç değiştirilmeyen Askerî Yargıtay Kanunu ve 2 kez değiştirilen Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kanunu (2) yürürlükten kaldırıldı.

Bu sayıda ise, değişiklik yapılan kanunların ve kanun hükmünde kararnamelerin kaçar kez değiştirildiğini gösteren bir listeye yer vermenin yararlı olacağı kanısındayım: