Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Genel Eşit İşlem Yasası -Kısa Bir Giriş-

Altan HEPER

18 Ağustos 2006’da Almanya’da “Eşit İşlem Temel İlkesinin Gerçekleşmesine Yönelik Avrupa Birliği Yönergesinin Uygulanması İçin Yasa” yürürlüğe girdi. Bu yasa paketi içinde en önemli yasa, “Genel Eşit İşlem Yasası”dır. Alman yasa koyucusu, bu yasayla dört önemli yönergeyi milli hukuka uyarladı. Bu yönergeler Konsey tarafından AT-Sözleşmesinin 13. ve 141. maddelerine dayanarak hazırlanmıştı. Bu yönergeler, Irk veya Etnik Kökene Bakılmaksızın Eşit İşlem İlkesinin Uygulamaya Konulmasına İlişkin 29 Haziran 2000 tarihli ve 2000/43/AT sayılı yönerge, İş ve Mesleki Alanda Eşit İşlemin Gerçekleştirilmesi Konusunda Genel Çerçevenin Belirlenmesine İlişkin 27 Kasım 2000 tarihli ve 2000/78/AT sayılı yönerge, İşe Erişim, Mesleki Eğitim ve Mesleki Yükselme ile Çalışma Şartlarına İlişkin Kadın ve Erkek Eşitliği İlkesinin Gerçekleştirilmesine İlişkin 76/207/AET sayılı Avrupa Parlamentosunun yönergesi, Mal ve Hizmet Erişimi ile sunumunda Kadın ve Erkek Eşitliği İlkesinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Konseyin 13 Aralık 2004 tarihli ve 2004/113/AT sayılı yönergesidir.

5 Temmuz 2006 tarihli Avrupa Parlamentosunun ve Konseyin Fırsat Eşitliği ve Çalışma ve İstihdam Sorunlarında Kadınlarla Erkeklere Eşit Davranma Temel İlkesinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Yönerge (2006/54/AT yeni düzenleme) yasa koyucunun gerekçesinde yer almamasına rağmen, konusu itibariyle yasa için önem taşımaktadır.

Genel Eşit İşlem Yasasında söz konusu olan, iş yaşamında ve vatandaşların yaşamında ayrımcılıktan korunmadır. Fakat bu yasa, ayrımcılık karşısında kapsamlı bir korunma getirmemektedir. Bu nedenle yasanın başlığı şaşırtıcıdır. Genel Eşit İşlem Yasası Avrupa Hukukunun koşullarına göre ırk, köken, cinsiyet, engellilik, yaş, dünya görüşü, din ve cinsel kimlik gibi belirli özellikler nedeniyle ayrımcılıktan korumaktadır.