Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Avrupa Birliğinin 2003/88/EC. Sayılı Yönergesi Kapsamında Turizm, Özel Güvenlik ve Sağlık Hizmeti Yürütülen İşlerde Gece Çalışma Süresine Dair Düzenlemenin Değerlendirilmesi

The Evaulation of the Provisions Regarding Night Work Hours in Tourism, Health Service and Private Security Sectors in the Framework of European Union 2003/88 Directive

Baki Oğuz Mülayim

Türk İş Hukukunda gece, 4857 sayılı İş Kanununun 69. maddesi ile en geç saat 20.00’de başlayan ve en erken saat 06.00’ya kadar süren ve herhalde en fazla on bir saat süren gün dönemi olarak tanımlanmıştır. İş Kanununun 69. maddesinin üçüncü fıkrası gereğince gece döneminde en fazla yedi buçuk saat çalışılabilir.6645 sayılı Kanunla yapılan değişiklik ile gece çalışma süresi konusundaki ana kural değişmemiştir. Ancak 6645 sayılı Kanunun 37. maddesi ile söz konusu ana kurala bir istisna getirilmiştir. Madde ile İş Kanununun 69. maddesinin üçüncü fıkrasına bir cümle eklenmek sureti ile turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde, işçinin yazılı onayının alınması şartı ile yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabileceği düzenlenmiştir.2003/88/EC. sayılı Yönergenin 2. maddesinde gece, ulusal yasalarla belirlenen ve herhalde gece yarısı 24.00 ile sabah saat 05.00 arasındaki süreyi içeren ve yedi saatten az olmayan süre olarak tanımlanmaktadır. Gece çalışması, Yönergenin 8. maddesinde düzenlenmektedir. Avrupa Birliği’nin 2003/88/EC sayılı Yönergesinin 17. maddesinde turizm, özel güvenlik ve sağlık gece çalışmasını düzenleyen 8. maddeye yönelik derogasyonların uygulanabileceği öngörülmektedir.6645 sayılı Kanun ile yapılan değişikliğin esas itibarı ile 2003/88/EC. sayılı Yönergeye uygun olduğu düşünülmektedir. Ancak söz konusu Yönergeye tam olarak uyum anlamında bir takım değişikliklerin yapılması da gerekmektedir.

Gece, Gece Çalışması, Turizm, Özel Güvenlik ve Sağlık Hizmeti Yürütülen İşler, 2003/88/EC. sayılı Yönerge.

The term of “night” in Turkish Labour legislation is defined in the article 69 of the law numbered 4875. Accordingly, “night” means the part of the day beginning no later than 08.00 pm and ending no earlier than 6.00 am, and lasting no longer than 11 hours in any case. In accordance with the third clause of the article 69 of Labor Law, at nights employees can be worked seven and half hour at most. It is not allowed to work more than seven and half hour at night.The main rule governing nightwork duration did not change with the amendment made with the law numbered 6645. However, an exception was made to the main rule with the article 37 of the law 6645. With this article, with the written consent of the employee nightwork over seven and half hour was made possible by adding a sentence to third clause of the article 69 of the Labour Law.In 2 nd article of the Directive 2003/88/EC, night was defined as the period between 24:00 and 05:00 am, no shorter than seven hours, laid out in the national legislation. Nightwork was arranged in the article 8 of the Directive. It has been envisaged that derogations can be made regarding the article 8 governing tourism, security and health nightwork in the article 17 of the Directive 2003/88/EC.The amendmend made with the Law 6645 is thought to be in line with the Directive 2003/88/EC. However, some amendments have to be made for full compliance with the aforementioned Directive.

Night, Night Work, Tourism, Security and Health Care Sectors, Directive 2003/88/EC.

GİRİŞ

Ekonomik ve sosyal ihtiyaçlar, gece çalışmasını, vazgeçilmez kılmaktadır1. Sanayi alanında yaşanan gelişmeler sonucunda postalar halinde çalışma, gece postası ve hafta sonu çalışmaları artmıştır.

Modern toplumun, gece çalışmasından vazgeçmesi mümkün değildir. Toplum, gece çalışması yapılmaksızın karşılanamayacak birçok hizmetten yararlanmaktadır2. Zira toplumsal ihtiyaçların bazısı, ancak gece süresince karşılanmaktadır. Bu tür mal ve hizmetleri üreten işletmelerde çalışan işçiler, işin niteliği gereği gece çalışmak zorundadır3.

Postalar halinde çalışma, özellikle gece postaları, işçiler tarafından istenilmeyen bir çalışma şeklidir4. Ancak gece çalışması için genelde zamlı ücret kararlaştırılması, bu zamlı ücreti almak isteyen işçilerin gece çalışması yapmak istemelerine de yol açmaktadır5.