Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Nakit Sermaye Ödemelerinde
 Faiz İndirimi

Rüknettin KUMKALE

Kurumlar Vergisi Kanununun “Diğer indirimler” başlıklı 10’uncu maddesinin birinci fıkrasına, 07.04.2015 tarihli ve 29319 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 8’inci maddesiyle (ı) bendi eklenmiştir. Bu bentle; finans, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere sermaye şirketlerinin sermaye ödemelerine faiz indirimi getirilmiştir.

Bu maddenin Hükümet teklifinin gerekçesinde “Bu uygulama ile sermaye şirketlerinde nakit arttırılan sermaye üzerinden hesaplanan faizin kurumlar vergisi matrahından indirilerek sermaye artışı teşvik edilmekte” açıklaması bulunmaktadır.

I. Genel Bilgiler

II. Uygulama

Nakdi sermaye artışı üzerinden, indirimden yararlanılan yıl için TCMB tarafından en son açıklanan ticari krediler faiz oranı dikkate alınarak, ilgili hesap döneminin sonuna kadar hesaplanan tutarın Bakanlar Kurulunca belirlenen orana isabet eden kısmı ilgili dönem kurum kazancından indirilebilecektir.