Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Hükümlülerin Açık Ceza İnfaz Kurumlarına Ayrılmaları

Türker TOK

ÖZET:

Makalede, hükümlülerin açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına ilişkin kanun, tüzük ve yönetmelik hükümleri, uygulayıcıların karşılaşabilecekleri sorunlara cevap verecek tarzda sistematik bir biçimde incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler: Açık ceza infaz kurumlarına ayrılma, çalışan hükümlülere sağlanan olanaklar, koşullu salıverilme, iyi hâl, iki yıldan az hapis cezası bulunan hükümlüler, iki yıldan fazla hapis cezası bulunan hükümler, iki yıldan fazla hapis cezası bulunan çocuk ve genç hükümlüler, açık ceza infaz kurumlarına ayrılamayacak hükümlüler, açık ceza infaz kurumları arası nakiller, kapalı ceza infaz kurumlarına iade, açık ceza infaz kurumlarının listesi.

1. Giriş

Hükümlülerin, açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilmesi için gereken koşullara değinmeden önce; açık ceza infaz kurumlarının özellikleri, kapalı ceza infaz kurumlarından farklı olarak buradaki hükümlülere sağlanan olanaklar konusunda bilgi verilmesi yararlı olacaktır.

2. Açık Ceza İnfaz Kurumları Hakkında Özet Bilgi

Açık ceza infaz kurumları , hükümlülerin iyileştirilmelerine, çalıştırılmalarına ve meslek edinmelerine öncelik verilen, firara karşı engelleri ve dış güvenlik görevlisi (Jandarma) bulunmayan, güvenlik bakımından kurum görevlilerinin gözetim ve denetiminin yeterli görüldüğü kurumlardır. Açık ceza infaz kurumlarında, kapalı kurumlarda olduğu gibi firarı engelleme amaçlı duvar, tel örgü, jiletli tel gibi fiziksel engeller ve dış güvenlik personeli (Jandarma) bulunmamaktadır. Kurumun güvenliği ve düzeni iç güvenlik görevlilerince (infaz ve koruma personeli) sağlanmaktadır.