Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Disiplin Soruşturmaları Açarak Kamu Görevlilerine "Mobbing" Uygulanması

The Mobbing Implementation to Public Officials With Disciplinary Investigations

Selçuk Sinan Çelik,Serkan Çınarlı

Mobbing, çalışma hayatının önemli bir sorunudur. Günümüzde, üzerinde daha fazla durulan bir kavram olmuştur. Sadece özel iş yerlerinde değil; kamu kurumlarında da uygulandığı bilinmektedir. Haksız yere başlatılan disiplin soruşturmaları ve disiplin cezaları mobbing uygulama yöntemlerinden birisidir. Bu makalede, kamu kurumlarında mobbing uygulamalarının varlığına ve haksız disiplin soruşturması ve disiplin cezalarının bir mobbing uygulama yöntemi olarak kullanılabildiğine dikkat çekmek istedik.

Disiplin Cezası, Haksız Disiplin Soruşturması, Mobbing, Kamu Kurumlarında Mobbing, Manevî Tazminat.

Mobbing is an important issue of work life. Today, the concept has been dwelled upon more. Not only in private businesses; It is well known that implemented in public institutions. Launched unjustly disciplinary proceedings and disciplinary punishment is one of the application methods of mobbing. In this article, we want to attract attention the existence of mobbing in public institutions and unfair disciplinary investigation proceedings and disciplinary punishment could be used as a method.

Disciplinary Punishment, Unjustly Disciplinary Proceedings, Mobbing, Mobbing In Public Institutions, Spiritual Compensation.

I. GENEL OLARAK KAMU GÖREVLİLERİNE UYGULANAN DİSİPLİN REJİMİ

Türk Dil Kurumu sözlüğünde "disiplin"; Fransızca olan "discipline" sözcüğünden alınmış olup, "1-) Bir topluluğun yasalarına ve düzenle ilgili yazılı veya yazısız kurallarına titizlik ve özenle uyulması durumu, sıkı düzen, 2-) Kişilerin içinde yaşadıkları topluluğun genel düşünce ve davranışlarına uymalarını sağlamak amacıyla alınan önlemlerin bütünü" olarak tanımlanmıştır1. Kamu görevlileri açısından hukukî mânası ise, memurların hukuk kurallarınca öngörülen yükümlülükleri yerine getirmeme, yasaklanan eylemleri yapma veya işlemiş oldukları kusurlar için uygulanan idarî yaptırımları içermektedir2. Danıştay, disiplin hukukunu bir kararında şu şekilde tanımlamaktadır:

"...Disiplin hukuku, kamu hizmetinin gereği gibi yürütülmesi amacı ile mevzuatın kamu görevlilerine emrettiği ödevleri yerine getirmeyenlere, uyulması zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, hangi usûl ve şartlar dahilinde devlet tarafından ceza verileceğini, bu devlet yetkisinin kimler tarafından kullanılacağını belirleyen kurallar bütünüdür...."3

Disiplin hukukunda, "disiplin suçu" ve "disiplin cezası" olarak iki alt kavram bulunmaktadır. Kamu görevlilerinin, normlarla belirlenmiş olan yükümlülükleri yerine getirmemesi veya yasaklara uymaması disiplin suçu olarak tanımlanmaktadır. Disiplin suçunun oluşması neticesinde, idare tarafından belirlenmiş olan yaptırımların uygulanmasına ise disiplin cezası denilmektedir4. Danıştay, bir kararında disiplin cezasını; "...Disiplin cezaları, kamu görevlilerinin mevzuata, çalışma düzenine, hizmetin gereklerine aykırı eylemlerine karşı düzenlenen idarî yaptırımlardır..."5 şeklinde tanımlamıştır. Bir arada bulunarak kamu hizmetinin sunulmasını ifa eden memurlar, bu hizmetin en iyi şekilde yürütülmesi için bir düzen içinde çalışmak zorundadırlar. Bu düzeni sağlama amacıyla belirlenmiş kurallara aykırı davranılması durumunda uygulanacak yaptırımlar disiplin cezası olarak tanımlanmaktadır6. Memurların kamu hizmetinin düzenli şekilde yürütülmesini bozan eylemleri ise disiplin suçu olarak ifade edilmektedir7.