Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Study Space VI: Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm

Feridun YENİSEY


2011 yılında Atlanta’ya ziyaretim sırasında, değerli dostum Prof. Dr. Tom Read vasıtasıyla Prof. Dr. Julian Juergensmeyer ile tanıştım. Bu fırsatla, Profesörü ve Georgia State Üniversitesi Metropol Gelişim Çalışmaları Merkezi’ni tanıma fırsatını buldum. Julian, “Study Space”,”Afet Yönetimi” konseptini ve bu etkinliği İstanbul’da gerçekleştirme fikrini belirtti. İlk bakışta bu sistemin çalışma metodunu kavrayamadım. Ama ayrıntılı incelediğimde, çok verimli bir çalışma olabileceğine kanaat getirdim. Dekan Steven Kaminshine da bu programı 2013 yılında İstanbul’da gerçekleştirme fikrini destekledi ve bu sebeple Üniversitemizi ziyaret ederek Afet Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm programını inşa etmek üzere İstanbul’a geldi.

Bu programda, Georgia State Üniversitesi temsilcilerinden Karen Marie Johnston, Ryan Rowberry ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Ahmet Eyüce ve akademik asistanı Begüm Erçevik, Hukuk Fakültesi Yurtdışı İlişkiler Koordinatörümüz Deniz Ceylan ile çalışmak benim için büyük bir zevk olmuştur. Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Eyüce; mükemmel öğretmen ve çok iyi insan; maalesef bu program sonrasında vefat etmiştir ve şimdi biz mütevazilikle kendisinin gerçekleştirdiği mesleki başarıları anmaktayız.

Study Space VI. katılımcıları, müzakereler ve akşamları yaptıkları derslerle bu programa katkı sağlamışlardır. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak, yazılı tebliğlerini hukuk dergimizin özel sayısında yayımlamaktan gurur duyuyoruz. Bu tebliğler, Şehir Planlama, Risk Yönetimi, İstanbul’un afet ve depremlere hazırlık durumu, Acil Durum Yönetimi gibi çeşitli konuları tartışmaktadır. Bu tebliğler Dr. İsmail Pamuk, Ayşe Özge Atalay, Hande Ulutürk ve Ayça Yaltı tarafından tercüme edilmiştir; böylece Türk okuyucular da yabancı katılımcıların da fikirlerini takip etme imkanını bulacaktır.