Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Mahkemenin Zamanaşımı Def’ini Karara Bağlama Yükümlülüğü ve Zımni Ret Sorunu

Mehmet Akif TUTUMLU

I. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin 22.01.2015 Tarihli ve E. 2014/4540, K. 2015/736 Sayılı Kararı

Davacı S. K. vekili Avukat R.K. tarafından, davalı M.A.A. aleyhine 19/04/2011 gününde verilen dilekçe ile kişilik haklarına saldırı nedeniyle maddi ve manevi tazminat istenmesi üzerine mahkemece yapılan yargılama sonunda; davanın kısmen kabulüne dair verilen 14/03/2013 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davalı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra tetkik hâkimi tarafından hazırlanan rapor ile dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.

Dava, kişilik haklarına saldırı nedeniyle uğranılan maddi ve manevi zararın ödetilmesi istemine ilişkindir. Mahkemece, davanın kısmen kabulüne karar verilmiş; hüküm, davalı tarafından temyiz edilmiştir.

Davacı, davalının dava dışı eski eşi ile evlilik birliği devam ederken ilişki yaşadıklarını, evlilik birliği içinde doğan çocuklarının kendisinden olmadığının anlaşıldığını belirterek çocukların masrafları için maddi tazminat ve kişilik haklarına saldırı nedeniyle manevi tazminat taleplerinde bulunmuştur.