Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Editörden

Editör’den

Gerek kamu hukuku gerek özel hukuk alanında kaleme alınan makale, karar değerlendirmesi ve makale çevirisiyle zengin bir içerik sunan Dergimizin yirminci sayısıyla karşınızdayız. Bu sayımızda, biri İngilizce yazılan biri de Almanca’dan çeviri olmak üzere toplam on iki araştırma makalesi ve bir karar değerlendirmesi yer almaktadır.
Uluslararası hukuk ve hukuk antropolojisi arasındaki ilişki, uluslararası ceza hukukunda tali hasar doktrini, siyasi parti disiplin kararlarına itiraz yolları, POS tefeciliği, gizliliğin ihlali ve medya, muacceliyet bildiriminin sözleşmede belirlenmesi, olağanüstü olayların sözleşme ilişkisine etkileri, rekabet yasağı ve tüzel kişilik perdesinin aralanması, sigorta poliçeleri ve teyit mektubu, ceza koşulu ve kıdem tazminatı ile son olarak da işçinin serbest zaman kullanımı, araştırma makalelerinde incelenen konular arasındadır. Bununla birlikte, Yargıtay’ın krediye bağlı hayat sigortası sözleşmelerinde dain-i mürtehin olarak tayin edilen bankanın hukukî durumunu tespit ettiği bir kararı değerlendirilmiş ve Prof. Dr. Alfred Koller’in “Salt Malvarlığı Zararlarından Sorumluluğun Genel Esasları” başlıklı makalesi Türkçe’ye çevrilerek okuyucuya takdim edilmiştir.
Değerli akademik çalışmalarıyla Dergimize katkı sunan kıymetli hukukçulara çok teşekkür ederiz. Aynı şekilde, yirminci sayının tashihlerini yapan Araş. Gör. Jülide Yaşar, Araş. Gör. Didem Durmaz ve Araş. Gör. Yağmur Özkal ile bu sayıyı da tıpkı öncekiler gibi titizlikle yayımlayan Seçkin Yayınevi’ne de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.
Dergimizin bu sayısının da ilgililere faydalı olmasını dileriz.
Saygılarımızla,

Prof. Dr. Sezgin Seymen ÇEBİ
Araş. Gör. Kerem ÖZ