Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Gösteriler Sırasında Şiddet Kullanan Çocukların 
(Alman ve Türk) Ceza Hukukundaki Yeri 
(Eyleme Katılmış Çocukların Cezalarının Azaltılması; Bunların Arkasında Bulunan Gerçek Faillerin Cezasının Arttırılması Konusunda Türkiye İnsiyatifi)

Hans-Heiner KÜHNE

Alman Çocuk Hukuku, Çocuk Suçluluğu, Eğitim ve Diversiyon Ulkesi, Etiketleme Yaklaşımı (Labeling Approach), Türkiye'de Planlanan Yeni Düzenleme.

I. Giriş

Alman çocuk hukuku (deutsches Jugendrecht), özellikle kişiliği tam olarak oturmamış çocuk1 faillerin kişisel gelişiminin dikkate alınmasını sağlamaktadır.

Alman Çocuk Mahkemeleri Kanunu'nun (Jugendgerichtsgesetz = JGG) 1. maddesinin ikinci fıkrası, küçük failleri (jugendliche Straftäter) 14 yaşını tamamlamış ama 18 yaşını tamamlamamış olarak tanımlarken, genç failleri (Heranwachsender) 18 yaşını tamamlamış ama 21 yaşını tamamlamamış olan kişiler olarak tanımlamaktadır.

Çocuk hukuku gençlere de, belli koşullar altında, yani faillerin kişisel gelişimlerine göre uygulanabilecektir. Çocuk hukuku'nun, gençlere uygulanabileceği durumlarda, gençler de geniş anlamda küçük (Jugendlicher) olarak tanımlanacaklardır.