Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Avukat ve Mali Müşavirlerin Uzlaşma Komisyonlarında Temsil Sorunu ve Uzlaşma Görüşmelerinde İbrazı İstenilen Vekâletname İbrazı Hakkında Genel Tebliğ Neler Getiriyor?

Mustafa Alpaslan

I- Giriş ve Birkaç Söz

379 Seri No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği 5 Ocak 2008 tarihli ve 26747 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Söz konusu Tebliğin 5. maddesinde 3568 sayılı Yasaya göre yetki almış meslek mensuplarına (serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler) ve avukatlara tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma müzakerelerinde bulunması durumunda mutlak surette ilgili mükellefin vekâletnamesinin ibraz edilmesi ve bu vekâletnamenin bir nüshasının dosyaya konulması gerektiği istenilmektedir. Aksi halde gerek avukatın gerek mali müşavir veya muhasebecinin uzlaşmada bulunması mümkün bulunmamaktadır.

Söz konusu Genel Tebliğin anılan bölümü aşağıda olduğu gibidir1

“3568 Sayılı Kanuna Göre Yetki Almış Meslek Mensuplarına ve Avukatlık Kanununa Göre Yetki Verilen Avukatlara Uzlaşma Görüşmelerinde İbraz Etme Zorunluluğu Getirilen Belgeler: