Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Hukuk Dünyasından Haberler

Yargıtay: Gece Geç Saatlerde Başka Bir Erkekle Mesajlaşan Kadına Hakaret Eden Kocanın Tehditleri ve Sözleri ‘Tepki’dir

Geçimsizlik yaşayan çiftin, karşılıklı açtığı boşanma davasında tarafları dinleyen Aile Mahkemesi, kadın ağır kusurlu bularak tarafların davalarının kabulü ile boşanmalarına, ortak çocukların velâyetlerinin anneye verilmesine, çocuklar yararına tedbir ve iştirak nafakalarına, davalı - karşı davacı erkek yararına tazminatlara hükmederken, kadının tazminat taleplerini reddetti. Her iki tarafın da başvurduğu Bölge Adliye Mahkemesi ise, iştirak nafakalarını artırarak, erkeğin ağır kusurlu olduğuna ve kadın yararına tazminatlara karar verdi.
Davalı - karşı davacı erkek tarafından temyizi başvurması üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kadının telefon kayıtlarına göre davacı-karşı davalı kadının değişik zamanlarda, gece geç ve değişik saatlerde yaptığı telefon görüşmeleri ve kadının başka bir erkeğe kendisi tarafından çekildiğini kabul ettiği mesaj içeriği birlikte değerlendirildiğinde kadının davranışının güven sarsıcı boyutu aştığı, sadakatsizlik olarak kabul edilmesi gerektiğine vurgu yaparak verdiği erkeğin ağır kusurlu kabul edilmesi yerinde görülmediği yönündeki bozma kararında özetle; “Davalı- karşı davacı erkeğin bir kısım hakaret ve tehdit eylemlerinin ise kadının sadakatsizlik eylemine tepki niteliğinde kaldığı anlaşılmaktadır. ... Bu durumda, boşanmaya sebebiyet veren ve gerçekleşen olaylarda davacı- karşı davalı kadın, davalı- karşı davacı erkeğe nazaran ağır kusurludur.” denildi.
Kadını, erkeğe oranla ağır kusurlu bulan ve Gerçekleşen kusurlu davranışlar aynı zamanda erkeğin kişilik haklarına da saldırı teşkil eder nitelikte Yargıtay kararında; “Tarafların ekonomik ve sosyal durumları, kusurun ağırlığı ve hakkaniyet kuralları gözetilerek erkek yararına maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, yazılı şekilde davalı- karşı davacı erkeğin maddi ve manevi tazminat taleplerinin reddi doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir. Kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.” denildi.
Kaynak: İnternet haber siteleri / İHA

- • - • -