Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Ceza Hukukunda Bilgisayar Araştırmaları

I. GİRİŞ

Bilişim ve telekomünikasyon endüstrilerindeki baş döndürücü gelişmeler bilgisayarları hayatımızın her alanında vazgeçilmez unsurlar haline getirmiştir. Etrafımız bilgisayar sistemleri ile öyle yoğun bir şekilde sarılmış durumdadır ki, öyle ya da böyle herkes bilgisayarlarla etkileşim içerisindedir. Bazı durumlarda bu etkileşim herkes tarafından açık olarak görülebilmekte iken, bazı durumlarda da bu etkileşimi fark etmek dikkat ve bilgi gerektirmektedir; ATM (bankalardan para çekme veya transfer yapmak için kullanılan otomatik sistemler) veya telefon hizmetlerinde olduğu gibi.

Bilgisayar teknolojisi büyük miktarlardaki verileri kısa zamanda ve hızlı bir şekilde toplamayı ve analiz etmeyi sağlarken aynı zamanda veriyi İnternet aracılığıyla tüm dünyaya iletmeyi de sağlamaktadır. Bilgisayar teknolojisi kullanılarak, devletler özel olaylar hakkında doğru veri toplayabilmekte veya şirketler müşterileri ve ürün pazarları hakkında son derece önemli istatistiki bilgileri elde edebilmektedirler.

Yeni teknolojiler her zaman çözümlerle birlikte yeni problemleri de getirmişlerdir. Bilgisayar teknolojisi de yalnızca kamu sektörüne, özel şirketlere ya da bireylere yardım etmemiş, aynı zamanda suçlulara da bilgisayarları yasadışı yollarda kullanmak için gerekli olan kompleks iletişim bilgisini de sağlamıştır. Bilgisayar teknolojisi suçlulara yasaları ihlal etme fırsatını ve geleneksel suçları teknolojik yöntemler kullanarak işleme imkanını vermiştir.