Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

“Marka Kimliği ve Markalar”
 Uluslararası Sempozyumu

İlhami GÜNEŞ

Alman Federal Patent Mahkemesi’nin daveti üzerine Adalet Bakanlığı’nın izni dahilinde katıldığım Sempozyumdan önceki gece bir resepsiyonla, Sayın Başkan Beate Schimdt, yaklaşık 250 adet olan katılımcı konuklarını davet ederek tarihi Münih Adalet Sarayında ağırladı. Sempozyum, 10 Nisan 2014 sabahı 08.45’te kayıt işlemi ile başladı. Münih Adalet Sarayı; 1890-1897 yılları arasında neo-barok stilinde inşa edilmiş, son derece görkemli bir yapı içinde konuşlanmış ve iç mekân günün şartları ve teknolojisi ile uyumlu kılınmış durumdaydı.

Sayın Schimdt açılış konuşmasıyla, gerek Sempozyumun teması gerek Alman Federal Patent Mahkemesi’nin yapısı, çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Ardından diğer açılış konuşması, İç Pazarda Uyum Ofisi1 Başkanı Antoni Campinos tarafından eda edildi.

ALMAN FEDERAL PATENT MAHKEMESİ; TEŞKİLAT VE GÖREVLER

Alman Federal Patent Mahkemesi, yaklaşık 53 yıllık bir geçmişe sahip olup, halen 120 hâkim, 29 ayrı panel halinde görev yapmaktadır. Bu niteliğiyle, Dünya’nın en geniş federal mahkemesi olarak biliniyor. Bu Mahkeme, sınai mülkiyet haklarının kabulü, reddi veya geri çekilmesi gibi çekişmelerin dahil olduğu yetki alanı ile en yüksek dereceli federal mahkemedir. Mahkemede sadece hukuk kökenli hâkimler değil; ‘teknik hâkim’ olarak adlandırılan mahkeme üyeleri de görev yapmakta. Bunlar doğa bilimlerinde ve teknik alanlarda derece sahibi ve profesyonel deneyimleri olan patent hukuku alanında söz sahibi uzman kişiler. Böylece, Federal Patent Mahkemesi dışarıdan bir uzman arama ihtiyacı duymamaktadır.