Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Öğrencisinin Gözünden Prof. Dr. Dilek Yılmazcan

Ayşe YİĞİT ŞAKAR

Prof. Dr. H. Dilek Yılmazcan’ı 1993 yılında Marmara İİBF Maliye Bölümü ikinci sınıfta öğrencisi iken tanıdım. Hocamızın öğrencisi ve meslektaşı olma şansını yakaladığım için mutlu ve onurluyum. Siz değerli meslektaşları hocamızı yakından tanımaktasınız. Ben sayın hocamızı bir meslektaşının değil, öğrencisinin gözünden anlatmak istiyorum.

Dilek hocamız öğrencilerle ilişkilerini sadece sınıf içiyle sınırlandırmazdı. Bizlerle derslerin dışında da özel olarak ilgilenirdi. Benim kişisel gelişimim ve derslerimdeki başarı ile de yakından ilgilenirdi. Hep daha iyisi olmam için motive ederdi. Birlikte sık sık yemeğe giderdik, telefonda sohbet ederdik. Hayatımızın her noktasında değerli tavsiyelerde bulunurdu. Hala aklımdadır verdiği öğütler. Ayaklarının üzerinde durabilen güçlü bir kadın olarak rol model de oldu.

Ayrıca Maliye Kulübümüzün danışmanı olarak kulüp faaliyetlerimizde bizlere yol göstermiştir. Bu süreçte maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlamıştır. Kulüp bütçemizin kısıtlı olması sebebiyle konuklarımıza sunacağımız ikram ve ağırlama masraflarını karşılamıştır. Bu noktada öğrencilerinin hem organizasyon becerileri hem de sosyal açıdan gelişimlerine katkıda bulunmuş, değerli bir hocadır.