Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

İhaleye Fesat Karıştırma Suçunda 6459 Sayılı Kanunla Yapılan Değişikliklerin Değerlendirilmesi

Serkan TÜRKDOĞRU 


5237 sayılı TCK’nın 235’inci maddesinde düzenlenen ihaleye fesat karıştırma suçunda, 6459 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önce, suça uygulanacak ceza yaptırımı için; beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası, kamu kurumu veya kuruluşu açısından (tespit edilemese bile) bir zararın meydana gelmesi durumunda ise yarı oranında artırılmak suretiyle yedi yıl altı aydan onsekiz yıla kadar hapis cezası öngörülmekteydi.

6459 sayılı Kanunla yapılan değişiklik ile beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası öngörülen hallerin ceza sınırları, bir yıldan üç yıla; yedi yıl altı aydan onsekiz yıla kadar hapis cezası öngörülen durumlar ise üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası sınırlarına indirilmiştir. Maddenin üçüncü fıkrasında; “… zararın meydana gelmiş olduğu sabit olmakla birlikte miktarının belirlenememiş olması, bu fıkra hükmünün uygulanmasını engellemez” şeklinde yer alan düzenlemeye değişiklikte yer verilmemesi dolayısıyla, ihale sonucu kamu kurumu veya kuruluşu açısından oluşan zararın rakamsal olarak tespit edilememesi durumunda ise faile üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası yerine, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilecektir. Çalışmamızda, ihaleye fesat karıştırma suçunda yapılan değişikliğin incelenmesini ceza sınırları ile sınırlı tutmayıp, suçun Kamu İhale Kanunu bağlantılı olarak düzenlenme şeklinde ve amacında bir değişikliğe neden olup olmadığı, suçun kovuşturulmasında görevli mahkemenin değişmesinin yerinde olup olmadığı, ekonomik suça ekonomik ceza anlayışı açısından yenilik getirip getirmediği ve suçun cebir ve tehdit kullanılarak işlenmesi durumunda uygulanacak cezanın yerinde olup olmadığı gibi değişik açılardan da ele alıp inceledik.

İhale, Fesat Karıştırma, Yaptırım, Zarar Suçu, Tehlike Suçu, Kamu Zararı, Ekonomik Suç.

In accordance with the article 235 of Turkish Penal Code (TPC) no. 5237, the punishment to be imposed on the crimes of the rigging in the tenders, before the changes with the Code no. 6459, was five to twelve years imprisonment, and for the state institutions and organizations (even if not determined) when there is a loss, with an increase by half, it was seven years six months to eighteen years imprisonment.

With the amendment by the Code no. 6459, the limits of the cases whose punishments were predicted as five to twelve years imprisonment were decreased to one to three years, and it was decreased to three to seven years for the cases whose punishments were predicted as seven years six months to eighteen years. Because of the elimination of the devising as “… that the amount of damage is not determined where is damage does not preclude the application of the this paragraph,” in the third paragraph from the amendment, the punishment, for the crimes that cause loss in state institutions and organizations in tenders, is one to three years imprisonment instead of three to seven years when the exact amount of loss is not determined. In our study we have investigated the amendment in the law on the rigging in the tenders by including not only the punishment-wise but also to see whether the punishment causes a change in the purpose and form of amendment in relation to Public Procurement Law, to detect whether or not the change of the court during the prosecution of the crime is fair, to see whether there is improvement in the economic punishment to economic crime and to see whether the punishment for the crimes are fair if force and coercion are used during the committing of the crime.

Tender, Rigging, Sanction, Crimes of Loss, Crimes of Danger, Public Loss, Economic Crime.

I. SUÇUN KAMU İHALE KANUNU BAĞLANTILI DÜZENLENMESİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRME

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu günümüzün ihtiyaçlarına cevap veremediğinden, ihale süreçlerinde yaşanan sıkıntıların giderilebilmesi için 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kabul edilmiş ve yürürlüğe konulmuştur. Buna göre, para harcanmasını gerektiren işlerde 4734 sayılı Kanun; kamunun para harcamasını gerektirmeyen ve gelir getirici işlerde ise 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun yürürlükte bulunan maddeleri uygulanacaktır1.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu uyarınca idareler; “saydamlık, rekabet, eşitlik, güvenilirlik, gizlilik” gibi ilkeler (m.5) çerçevesinde hareket edecektir2. Bu ilkelere ve ihaleler ile ilgili Kamu İhale Kanununda yer alan diğer düzenlemelere paralel olarak, İhaleye fesat karıştırma suçu, Türk Ceza Kanununun 235’inci maddesinde, “bağlı ve seçimlik hareketli” suç tipi şeklinde düzenlenmiştir3.

İhaleye fesat karıştırma suçunun gerekçesinde de; “Bu hükümle korunmak istenen hukukî değer, kamusal faaliyetlerin dürüstlük ilkesine uygun olarak yürütüldüğüne dair ve özellikle, kamu adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımı gibi ihale işlemlerinin yapılmasıyla ilgili olarak, kamu görevlilerine duyulan güvendir” denilmek suretiyle, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun ruhuna uygun açıklamalara yer verilmiştir.