Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Avukatların Gider Yazıp Yazamayacakları Bazı Ödemeler - 2

Rüknettin KUMKALE

Eğitim Harcamaları

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun “Diğer İndirimler” başlıklı 89’uncu maddesinin birinci fıkrasının 2 numaralı bendinde “Beyan edilen gelirin %10’unu aşmaması, Türkiye’de yapılması ve gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunan gerçek veya tüzel kişilerden alınacak belgelerle tevsik edilmesi şartıyla, mükellefin kendisi, eşi ve küçük çocuklarına ilişkin olarak yapılan eğitim ve sağlık harcamaları (mükerrer 121’inci madde çerçevesinde eğitim ve sağlık harcamaları nedeniyle vergi indiriminden yararlanan ücretliler, aynı harcamalarını bu hükümden yararlanarak matrahlarından indiremezler). İfadeleri bulunmaktadır.

Elektrik Giderleri

Üretimle ilgili bulunmayan ve elektrik idaresi tarafından gönderilen faturalarda gösterilerin tutarların giderlere intikali mümkün bulunmaktadır. Bu gider faturalarının ertesi yılda işletmeye gelmesi ve ödenmesi halinde, bu giderlerin ilişkin olduğu yıl değil de ödendiği yıl hesaplarına gider olarak yazılması mümkün bulunmaktadır. Ayrıca bu faturaların geç ödenmesinden kaynaklanan gecikme zammı, faizi gibi adlar altında yapılan ödemelerde gider yazılabilmektedir.

Elektronik Ortamda Düzenlenen Uçak Biletleri

334 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ’in I. Hava Yolu Taşımacılığında Kullanılan Yolcu Biletleri bölümünde konu ile ilgili olarak açıklamalar bulunmaktadır.