Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Tercüme Edenlerin Önsözü

Feridun YENİSEY, Damla ZAİMOĞLU

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hukuku bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üzerinde çalışılması gereken ve reforma tabi tutulması zorunlu olan bir alandır. Anayasa Mahkememizin son yıllarda verdiği kararlardan da görülebileceği gibi toplanma özgürlüğü ve ifade hakkı ülkemizde üzerinde hassasiyetle durulması gereken en önemli konulardandır.

Aynı sorunların yaşandığını gördüğümüz Federal Almanya Cumhuriyeti’nde de Federal bir Toplantı Kanunu ve Eyaletler Toplantı Kanunları vardır. Prof. Dr. Ralf Poscher ve arkadaşları Christoph Enders, Wolfgang Hoffmann-Riem, Michael Kniesel ile Helmuth Schulze-Fielitz tarafından hazırlanmış bulunan Model Toplantı Kanunu Tasarısı Türk Hukukuna da yol gösterecek nitelikli bir çalışma olduğu için bu eseri, öğrencim Avukat Damla Zaimoğlu’nun katkılarıyla tercüme ederek Türk Hukukuna kazandırmak istedik.

Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ceren Yıldız ile birlikte Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Komisyonu’na hazırladığımız rapordan da yararlanarak, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararların değerlendirmesini Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Özel sayısı adıyla yayınlanmasını sağladık.

Daha önce de Bahçeşehir Üniversitesi’ni ziyaret etmiş olan ve Max Planck Enstitüsü üç direktöründen biri olan Profesör Ralf Poscher ile diğer yazarlara, Kore’de de yayınlanmış olan bu eseri Türk Hukukçularına tanıtma olanağı verdikleri için teşekkür ederiz.

Ülkemizde toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda yararlanılması dileklerimizle.

Prof. Dr. Feridun Yenisey,

Av. Damla Zaimoğlu,
3 Temmuz 2020