Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Önsöz

Yener ÜNVER

Hukuk Köprüsü/Rechtsbrücke dergisinin 16. sayısı, az sayıda yazı ve fakat çeşitli ve ilginç konularla sizlere ulaşmış bulunuyor.

Bu sayıda ağırlıklı olarak kamu hukuku konuları yer almaktadır. Ceza hukuk açısından yapay zeka, din ve vicdan özgürlüğü, uyuşturucu maddeler, tercüman ve ceza muhakemesinde ispat konusundaki makale ve yargı kararları buna örnektir. Bunun yanında, az sayıda da olsa bazı özel hukuk konularında da yer verilmiştir. Özel hukuk alanında da, yine yapay zeka ve tıp hukukunda güncel konular ele alınmıştır. Bu bağlamda, yapay zeka dolayısıyla sözleşmeden kaynaklanmayan sorumluluk, hastanın suni beslenme ile hayatta tutulmasından doğan hukuki sorumluluğu, tıbbi müdahale nedeniyle tazminat sorumluluğu gibi konulara yer verilmiştir. Makale ve güncel kararların yanı sıra, Alman Kaçak Çalışma ve Yasadışı İstihdam ile Mücadele Hakkında Kanun’a yer verilmiştir.
Makalelerini bu sayıda yayınlattırarak, bu derginin yayını anlamında sönmek üzere olan ateşi tekrar güçlü aleve dönüştüren Alman ve Sloven meslektaşlarımızla, çalışmaları Türkçeye veya Almancaya çeviren genç meslektaşlarıma ve özellikle önceki sayılardaki değerli katkıları yanında, bu derginin yayın hayatına devamını fedakarca katkılarıyla sağlayan Arş. Gör. Zehra Başer Doğan ve Arş. Gör. Kerem Öz’e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Dergimizin Aralık 2019 sayısında daha zengin bir içerikle karşınızda olmayı ümit ediyoruz.