Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

(Anayasa, İdare Hukuku ve Hukukun Genel İlkeleri Bağlamında) Yürütmenin Durdurulması 
kararının Ayim Kanununda Süre ile 
sınırlandırılması Sorunu

Coşkun ÖZBUDAK

Makalede, 1602 sayılı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) Kanununun 62’nci maddesinin beşinci fıkrasında yer alan “Tarafların isteği üzerine doksan gün ün sonunda yürütmenin durdurulması na yeniden karar verilmezse durdurma kararı kendiliğinden ortadan kalkar. Yürütmenin durdurulması na karar verilen dava dosyaları tekemmül etmelerinden itibaren otuz gün içinde karara bağlanmazsa, yürütmenin durdurulması kararı kendiliğinden hükümsüz kalır.” hükmünün, Anayasa, idari yargılama hukuku ilkeleri ve İdari Yargılama Usulü Kanunu (İYUK) bağlamında hukuka uygunluğu tartışılacaktır.

Yürütmenin Durdurulması, İtiraz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, AYİM Kanunu, Açık Hukuka Aykırılık, Telafisi İmkânsız Zarar, Doksan Gün.

I. GİRİŞ

Bilindiği gibi, idari yargıda yürütmenin durdurulması kurumunun kaynağı doğrudan Anayasadır. Bir başka ifadeyle, mahkemelerin kuruluşu, görevleri ve yetkileri ile işleyişi ve yargılama usullerinin kanunla düzenleneceğini belirten Anayasa, tedbir niteliğindeki bir yargısal işlem olan yürütmenin durdurulması kararını ve koşullarını (yürütme bölümünde düzenlemek suretiyle) Anayasal temele oturtmuştur (m. 125/5 ve 6, m. 142).1

Buna göre;

İdari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda gerekçe gösterilerek yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir.”