Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Avrupa Birliği’nde Para Cezalarının Uygulanma Esaslarına İlişkin Bildiri

Bölüm 1: Giriş

Para cezaları esaslarına1 ilişkin uygulamaya geçişten 2,5 yıl geçtikten, tek bir firmayı (Volkswagen) ve karteli (TACA) de içeren 14 vakadan2 sonra, para cezalarının pratikte nasıl uygulandığını göstermek bakımından, şimdiye dek alınan kararlar üzerine3 kısa bir görüş bildirme zamanının geldiği düşünülebilir.

Bu bildirinin sunuş biçimi şu şekildedir: 2.bölüm herhangi bir olayda esaslara uygun biçimde uygulanacak para cezalarının miktarı hususunda bir takım detaylar vermektedir. 3.bölüm ağırlığı tanımlayan üç esasın takdiri üzerine alınan kararların sonuçlarını listelemekte ve kısaca süreçle de ilişkilendirmektedir. 4.bölüm, ağırlaştırıcı ve hafifletici koşullara değinmektedir. Son olarak, 5.bölümde ise para cezalarının hesaplanmasında Komisyon’un aşırı biçimde uzun zaman kapsayan işleyişinin ne denli dikkate alındığı incelenmektedir.

Tanımlamalar niceliksel olmaktan ziyade niteliksel özellikler taşımaktadır. Ancak, para cezalarının nihai miktarları belirtilmemektedir. Ayrıca bu bildiri herhangi bir vaka için uygulanacak para cezalarının (Komisyonun kesin nitelikli olumsuz kararına neden oluşturacak) elemanlarından söz etmemektedir. Son olarak bu bildiriyi cezaların indirilmesine ilişkin bir diğer bildiri izleyecektir.