Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Avrupa Birliği Telekomünikayon Sektöründe Kiralık Hatlar (Leased Lines) ve Rekabet Kuralları

A. Ceyda AKBAL

Kullanıcılardan gelen şikayetler üzerine, Avrupa Birliği Komisyonu, kiralık hatların fiyatları, mobil roaming tarifeleri ve yerel döngü giriş şartları gibi başlıca telekomünikasyon sektörü alanlarında rekabet şartlarını kapsamlı bir şekilde inceleme kararı almıştır. Bunlardan özellikle telekomünikasyon altyapı piyasasında kiralık hatların kullanımında rekabetin gelişmesi hususundaki tartışma giderek önem kazanmaktadır.

Avrupa Birliği, hızla gelişen bilişim teknolojilerinin gelişimi ile “e-Europe” diye adlandırılan önemli bir girişimde bulunmuştur. Söz konusu girişim ile, tüm üye Devletler’in bilişim teknolojisinden sosyal ve ekonomik tüm yönleri ile yararlanması amaçlanmaktadır.

Bilişim teknolojilerinin hızla geliştiği ülkemizde, bu teknolojik gelişmelere hukuki altyapının hazırlanmasında daha ileride olan Avrupa’da, özellikle Rekabet Hukuku alanında gerçekleşen gelişmeleri takip etmek ülkemizde uygulanan rekabet kurallarının gelişimi ve çağa ayak uydurması açısından çok büyük bir önem arzetmektedir.