Arama yapmak için lütfen yukarıdaki kutulardan birine aramak istediğiniz terimi girin.

Eurovizyon Yayın Sisteminin 81. Madde Kapsamında Komisyon Tarafından Değerlendirilmesi

Komisyon 10 Mayıs 2000 tarihinde Eurovizyon Yayın Sistemine 1993’den 2005’e kadar muafiyet tanıdı. Bu ise Eurovizyon Yayın Sisteminin 81. Madde kapsamında değerlendirilmesine dair, hem AT Bidayet mahkemesinin 1996 yılında Komisyon’un muafiyet kararını iptali açısından, hem de diğer yayıncıların bu yayınların sunumları konusunda birbirleri ile karşı karşıya gelmeleri açısından yeni bir sürecin başlangıcının bir işaretidir.

Bidayet Mahkemesi’nin bu kararı, daha çok Komisyon’un önceki muafiyet kararına karşı görüşlerine değinmektedir, Bidayet mahkemesinin açıklamalarına ve hukuki uygulamalarına hitap etmemektedir.

Avrupa Yayıncılar Birliği (The European Broadcasting Union, kısa adıyla EBU) çeşitli televizyon ve radyo kuruluşları tarafından oluşan, özellikle de üyeleri arasında televizyon programlarının karşılıklı değişimini sağlayan, bir dernektir. Buna bağlı olarak Eurovizyon Yayın Sistemi çerçevesinde, EBU üyeleri müşterek olarak spor yayınları kanununa tabidirler. EBU’nun Avrupa yayın sahasında 49 ülkede toplam 68 üyesi ayrıca bu sahanın dışında 30 ülkede toplam 50 üyesi bulunmaktadır.